Konference "Food, Wasted Food and Future"

1. 5. 2022 -

V dubnu v prostorách Provozně ekonomické fakulty proběhla konference Food, Waste Food and Future. Konference byla určena pro akademickou sféru, odbornou sféru i pro všechny zájemce, které problematika plýtvání potravin zajímá

V termínu 28. dubna 2022 proběhla v prostorách Mendelovy univerzity v Brně konference Food, Wasted Food and Future, která byla určena pro všechny příznivce a stakeholdery v oblasti plýtvání potravinami.

Program konference nabízel velmi kvalitní a inspiriativní informace, včetně nejaktuálnějších příspěvků z oblasti prevence vzniku potravinového odpadu. Byl zde prostor pro navázání nových kontaktů a partnerství v nejrůznějších sférách, včetně oblasti vědy a výzkumu.  Mimo jiné byla součástí konfrence i prezentace výsledků tříletého výzkumu, který je celosvětově unikátní a vznikl za podpory Technologické agentury ČR. 

 

Hlavními řečníky konference byli: 

Michal Vaňáček - vedoucí komunikace společnosti Tesco

Michaela Číhalíková Straková - ředitelka spolku Zachraň jídlo, z. s.

Petr Jehlička - vědecký pracovník Sociologického ústavu Akademie věd ČR

 

Ceká akce se konala pod záštitou Ministerstva životního prostředí, ministra zemědělství Zdeňka Nekuly a náměstka hejtmana Jihomoravského kraje, pana Lukáše Dubce.

Více informací k projektu TAČR č. TL02000092 – Podpora pro-environmentálních vzorců chování a incentivy pro behaviorální změnu v produkci potravinových odpadů a plýtvání na odkazu zde: Neplýtvej potravinami